Червоний Хрест привіз допомогу голодуючому сирійському місту Медая

Червоний Хрест привіз допомогу голодуючому сирійському місту Медая

Укрінформ
Конвой із гуманітарною допомогою дістався сирійського міста Медая, що знаходилося в голодній облозі.

Про це інформує Reuters.

"Вантажівки Червоного Хреста із їжею та медикаментами разом із транспортом ООН дісталися Медаї, поблизу кордону з Ліваном, в рамках угоди між сторонами конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, принаймні 10 людей загинули у цьому місті від голоду. Інший конвой одночасно дістався селищ Ал-Фуа і Кефрая у провінції Ідліб.

За даними видання, Медая знаходиться в облозі урядових сил режиму, два селища у провінції Ідліб оточені повстанцями, які борються з сирійським урядом.

В минулий четвер ООН повідомило, що сирійський уряд погодився надати доступ до Медаї, звідки надходили повідомлення про голодні смерті.

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що урядові війська режиму Асада продовжують облогу міста Медаї та кількох інших населених пунктів Сирії, де тримають оборону осередки опозиції. В тому числі солдати блокують доступ вантажів з продуктами в ці населені пункти. Це спричинило справжній голод для місцевих жителів. Ситуацію також ускладнює відсутність достатньої кількості питної води та електрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-