Новий голова уряду Каталонії пообіцяв домогтися незалежності

Новий голова уряду Каталонії пообіцяв домогтися незалежності

Укрінформ
Парламент Каталонії обрав новим головою уряду Карлеса Пуджмонта. 53-річний політик пообіцяв перетворити Каталонію в незалежну державу.

У ході голосування пізно увечері в неділю, 10 січня, мер Жирони Пуджмонт отримав 70 голосів депутатів альянсу Junts pel Sí і ліворадикальної партією CUP, повідомляє Deutsche Welle.

63 парламентарії проголосували проти його кандидатури, ще двоє утрималися при голосуванні.

У своїй промові 53-річний політик пообіцяв перетворити регіон на незалежну державу.

Нового главу уряду (Женералітету) Каталонії вдалося обрати фактично в останню мить. Якби до 24.00 парламент не зміг визначитися з кандидатурою, то довелося б проводити нові парламентські вибори. Цього вдалося уникнути після того, як чинний глава автономії Артур Мас відмовився від подальшої боротьби за свою посаду, щоб відкрити дорогу створення урядової коаліції у складі Junts pel Sí та CUP.

У відповідь на слова Пуджмонта центральний уряд Іспанії в черговий раз підтвердив, що не допустить відділення Каталонії. "У нас сьогодні є набагато більше, ніж раніше, засобів, щоб забезпечити єдність країни. Іспанці можуть бути спокійні", - заявив у телевізійному інтерв'ю прем'єр-міністр країни Маріано Рахой.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-