Парламент в Косово закидали камінням та «коктейлями Молотова»

Парламент в Косово закидали камінням та «коктейлями Молотова»

Укрінформ
У Приштині, столиці Косово, поліція застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників, які кидали каміння і пляшки із запалювальною сумішшю у будівлю парламенту.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Кілька тисяч людей приїхали до Приштини, щоб вимагати дочасних виборів і відставки прем’єр-міністра Іси Мустафи. Демонстранти засуджують угоду з Сербією, досягнуту владою Косово за посередництва ЄС», - йдеться у повідомленні..

Зазначається, що незважаючи на те, що організатори демонстрацій обіцяли не допускати актів насильства, ситуація загострилося, коли у повітря полетіло каміння і пляшки з фарбою, а потім і з запалювальною сумішшю. Деякі ЗМІ повідомили, що в будівлі парламенту сталася пожежа.

Косовська опозиція, яку очолює націоналістичний рух етнічних албанців, планує блокувати угоду з Белградом. Домовленості, підтримані ЄС, передбачають розширення повноважень для муніципалітетів з більшістю сербського населення.

Опоненти угоди між Косово і Сербією планують продовжувати акції протесту до виконання їхніх вимог.

Чергові парламентські вибори у Косові мають відбутися у 2018 році. Більшість населення країни становлять албанці. У кількох районах переважають серби. Косово проголосило незалежність в односторонньому порядку у 2008 році. До середини 2015 року понад половини держав-членів ООН заявили про дипломатичне визнання Республіки Косово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-