Канадський парламент не контролює ні розвідку, ні поліцію - міністр

Канадський парламент не контролює ні розвідку, ні поліцію - міністр

Укрінформ
У канадському парламенті створять окремий комітет, що контролюватиме діяльність правоохоронних та розвідувальних органів.

Про це в інтерв’ю телеканалу СВС розповів міністр громадської безпеки Ральф Гудейл.

За його словами, наразі Канада є «аномалією», оскільки не має парламентського спостережного органу, на відміну від США, Великобританії, Нової Зеландії та Австралії. «Ми слідуватимемо їх прикладу, аби упевнитися, що Канада має подібні механізми контролю. Це гарантуватиме не лише безпеку наших громадян, а й захист їх прав та цінностей», - наголосив Гудейл.

Водночас, він не зміг сказати, коли саме подібний парламентський комітет почне діяти, але наголосив, що до його складу увійдуть представники усіх парламентських партій, які отримають доступ до документів із обмеженим доступом.

Додамо, що нині в Канаді діє громадський спостережний орган Комітет з питань безпеки і розвідки, який вивчає дії правоохоронців та розвідників на предмет їх ефективності та дотримання основоположних прав. Гудейл підкреслив, що цей Комітет продовжить свою роботу і навіть отримає більше повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-