У ЄС дорікнули Кім Чен Ину

У ЄС дорікнули Кім Чен Ину "небезпечною поведінкою"

Укрінформ
Європейський Союз закликає владу Північної Кореї повернутися до діалогу з міжнародним співтовариством і припинити "незаконну і небезпечну поведінку".

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на заяву верховного представника ЄС із закордонних справ і політику безпеки Федеріки Могеріні, поширену у середу.

"Якщо інформація про випробування ядерної бомби Пхеньяном підтвердиться, то це буде серйозним порушенням міжнародних зобов'язань Північної Кореї не виробляти і не випробовувати ядерну зброю, як це визначено кількома резолюціями РБ ООН", - зазначила Могеріні.

Вона наголосила, що дії КНДР становлять загрозу безпеці всього регіону Північно-Східної Азії. Могеріні має намір обговорити це питання з главами МЗС Японії і Південної Кореї.

Нагадаємо, у КНДР 6 січня було зафіксовано землетрус магнітудою 5,1. Як припускають моніторингові служби Південної Кореї, його могли спровокувати ядерні випробування на півночі півострова. Того ж дня по національному телебаченню КНДР було поширено повідомлення про успішні випробування водневої бомби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-