В Альпах під лавиною загинули двоє туристів

В Альпах під лавиною загинули двоє туристів

Укрінформ
Двоє громадян - Іспанії та Чехії - загинули під сніговою лавиною під час катання на лижах на гірськолижних курортах у департаменті Савойя (схід Франції), француз зазнав тяжких травм.

Як повідомили власному кореспондентові Укрінформу у префектурі департаменту Савойя, причиною сходження лавин стало нагромадження великих мас снігу та сильний вітер.

«37-річна іспанка та 30-річний чех загинули у вівторок, 5 січня, внаслідок сходження лавин у Савойї під час спуску на лижах», - йдеться у повідомленні.

Іспанську лижницю лавина «змела» поблизу відомого гірськолижного курорту Куршевель, а  чеський лижник загинув поблизу містечка Сен-Коломбан-де-Віярд, коли спускався зі схилів поза прокладеною трасою. Крім того, одна з лавин серйозно травмувала французького лижника, якого було госпіталізовано в Греноблі.

У префектурі повідомили, що нещодавній рясний снігопад у поєднанні з сильними вітрами призвели до утворення нестійких мас снігу в Альпах, в результаті чого останнім часом спостерігаються численні сходження лавин. Зокрема, за останні дві доби лише в Куршевелі їх налічили вісім. Місцева влада закликає всіх відпочивальників до обережності та пильності. «Ризик сходження лавин на сході Франції залишається досить високим до кінця тижня. Згідно з відповідною шкалою оцінок, небезпека залишається на 4-му з 5-ти рівні», - додали в префектурі.

Нагадаємо, що у сезоні 2014-2015 років в результаті сходження лавин у Франції загинуло 45 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-