КНДР ще у грудні здійснила підводний запуск балістичної ракети

КНДР ще у грудні здійснила підводний запуск балістичної ракети

Укрінформ
КНДР у грудні могла здійснити тестовий запуск балістичної ракети із підводного човна.

Про це із посиланням на південнокорейські ЗМІ повідомляє Reuters.

«Південнокорейське інформаційне агентство Йонхап навело слова неназваного урядового чиновника, який заявив, що Пхеньян міг провести пробний викид балістичної ракети підводного базування у грудні, після того, як подібне випробування провалилося у листопаді», - повідомляє Reuters.

Водночас, Reuters не зміг отримати підтвердження цієї інформації у Збройних силах Південної Кореї.

«Представник південнокорейської армії розповів, що КНДР продовжує розвивати свої можливості із підводного запуску ракет, втім військові очікують, що Пхеньяну знадобиться ще багато часу, аби успішно розгорнути подібну зброю», - наголошує Reuters.

Нагадаємо, що телебачення Північної Кореї оприлюднило заяву про успішне проведення випробування водневої бомби, ознаки чого підтвердили в США, а уряди сусідніх країн почали скликати екстренні засідання.

Ядерне випробування в Північній Кореї викликало сейсмічні коливання в регіоні на північному сході країни.Геологічна служба США визначила силу сейсмічних коливань, яка дорівнює магнитуді 5,1. Міністерство закордонних страв Південної Кореї скликало екстрену нараду з приводу інциденту.

фото: riasv.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-