Південна Корея обіцяє відповісти на

Південна Корея обіцяє відповісти на "провокацію" КНДР

Укрінформ
Південна Корея прийме рішучі дії у відповідь на можливі провокації з боку КНДР, йдеться в заяві від імені президента Пак Кин Хе. Сеул назвав оголошення КНДР про перше успішне випробування водневої бомби провокаційним і йде врозріз з резолюціями Ради безпеки ООН.

Про це повідомляє ВВС.

Японія також засудила випробування водневої бомби, про яку КНДР оголосила в середу вранці. "Це для нас є неприйнятним, ми протестуємо", - заявив на прес-конференції офіційний представник японського уряду Есіхіде Суга. Токіо буде стежити за розвитком подій, підтримуючи тісний контакт з владою США, Росії, Південної Кореї і Китаю.

Як повідомляють в ООН, за ініціативою Японії і США в середу пройде екстрене засідання Ради Безпеки. Воно попередньо призначено на сім годин вечора за московським часом.

США, зі свого боку, поки не можуть підтвердити, що КНДР дійсно успішно випробувала водневу бомбу. "Зараз ми не можемо підтвердити ці заяви, але засуджуємо будь-які порушення резолюцій Ради безпеки ООН і знову закликаємо Північну Корею дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань", - заявив представник Білого дому Нед Прайс.

Слідом за Сеулом, Прайс пообіцяв, що США "відповість на будь-які провокації з боку КНДР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-