Глави МЗС країн Перської затоки зберуться на екстрену зустріч

Глави МЗС країн Перської затоки зберуться на екстрену зустріч

Укрінформ
Рада співробітництва арабських держав Перської затоки проведе в Ер-Ріяді в суботу позачергове засідання, головною темою якого стануть напружені відносини з Іраном після нападів на дипмісії Саудівської Аравії.

Про це йдеться в заяві організації, передає Al Arabiya.

«Міністри закордонних справ держав проведуть позачергове засідання в Ер-Ріяді в суботу... Обговорюватимуть наслідки нападу на посольство Саудівської Аравії в Тегерані і консульство в Мешхеді. Зустріч буде присвячена вивченню викликів, пов'язаних з нападами на посольства саудівського королівства в Тегерані і консульство в Мешхеді", - йдеться в тексті заяви.

Офіційний Вашингтон раніше вкрай негативно оцінив загострення відносин між Тегераном і Ер-Ріядом.

Як відомо, влада Саудівської Аравії стратили 47 засуджених за тероризм, у числі яких опинився і відомий проповідник і активіст Амін аль-Німр. Його смерть стала причиною масових протестів, які призвели до розриву дипломатичних відносин між Ер-Ріядом і Тегераном. Також дипломатичні відносини з Іраном припинили Бахрейн і Судан.

Іран вже вибачився за напади на посольство Саудівської Аравії у Тегерані, надіславши офіційного листа в Організацію Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-