Штайнмайєр закликав Тегеран та Ер-Ріяд до здорового глузду

Штайнмайєр закликав Тегеран та Ер-Ріяд до здорового глузду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав Саудівську Аравію та Іран до розсудливості та відповідальності у вирішенні проблем регіону, а не нагнітання нової хвилі напруження.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bild.

"Я дуже сподіваюся, що хвилювання закінчаться якомога швидше, здоровий глузд візьме гору і Ер-Ріад і Тегеран подумають про те, що дійсно важливо: про знешкодження військових конфліктів і пошуку політичних рішень у Сирії, Ємені та інших країнах з тим, щоб вибити грунт з під ніг ІДІЛ", - сказав Штайнмаєр.

За словами глави німецького МЗС, наразі у регіоні, де світова спільнота вже багато років намагається брати активну участь у мирному процесі, як ніколи потрібні відповідальні гравці - як в Ер-Ріяді, так і в Тегерані. Міністр наголосив, що "весь Середній Схід, і саме Саудівська Аравія і Іран, дещо нам винні". Він висловив надію на те, що "особи, які приймають рішення, усвідомлюють свою відповідальність".

Говорячи про страти у Саудівській Аравії та в цілому про ситуацію з правами людини в цій країні, Штайнмайєр заявив: "У нас є цінності, які ми шануємо, і у нас є інтереси, які ми хочемо захистити". Але це може відбуватися лише у випадку діалогу "з відповідальними гравцями, навіть якщо на порядку денному стоять важкі теми".

Нагадаємо, що причиною кризи між Іраном і Саудівською Аравією стала страта у королівстві відомого шиїтського проповідника Німра ан-Німра, яка викликала обурення в арабському світі. Не схвалив такі дії і Захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-