Нова влада Аргентини підтвердила претензії на Фолкленди

Нова влада Аргентини підтвердила претензії на Фолкленди

Укрінформ
Аргентина закликала Велику Британію відновити переговори про приналежність спірних Мальвінських (Фолклендських) островів.

З такою заявою у неділю виступив МЗС республіки, передає ТАСС.

"Сьогодні, через 183 роки після незаконної окупації (островів), яка триває досі, народ і уряд Аргентини в черговий раз підтверджують невід'ємне право Аргентинської Республіки на суверенітет над Мальвінськими островами, Південною Георгією і Південними Сандвічевими островами", - йдеться в заяві, приуроченій до річниці висадки британських військ на Мальвінські острови.

Як повідомили в МЗС Аргентини, відновлення контролю над спірними територіями "є політикою держави і відповідає сподіванням аргентинського народу".

Зовнішньополітичне відомство також підкреслило, що Буенос-Айрес має намір добиватися свого права мирним шляхом. "Аргентина запрошує Сполучене Королівство відновити переговори, щоб якомога швидше справедливо й остаточно вирішити територіальну спір", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у 2013 році на Фолклендських островах пройшов референдум, на якому 99,8% виборців підтримали збереження британського суверенітету над островами.

Аргентина не визнала результати референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-