Лукашенко

Лукашенко "висловив свою точку зору" Путіну та Ердогану

Укрінформ
Мінськ готовий виступити посередником між Росією і Туреччиною, щоб допомогти відновленню відносин цих двох держав.

Про це заявив в ефірі білоруського телеканалу "Білорусь 1" міністр закордонних справ республіки Володимир Макей, повідомляє "Українська правда".

"Ми зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт був врегульований якнайшвидше", - сказав він. За словами Макея, разом з тим, Мінськ "не збирається нав'язувати посередницькі послуги".

"Але ми відштовхуємося від того, що тиск один на одного, санкції щодо один одного - це не метод вирішення проблем у міждержавних відносинах. Ми це відчули на собі", - зазначив міністр.

При цьому він висловив упевненість в тому, що конфлікт між Росією і Туреччиною рано чи пізно вдасться вирішити.

За його словами, президент Олександр Лукашенко мав розмову з лідерами Росії та Туреччини, "висловлюючи свою точку зору".

"Але ми не можемо змусити ті чи інші сторони діяти так, як нам хотілося б", - зазначив міністр. За його словами, білоруська сторона, вправі висловлювати свою точку зору. "А вже справа інших суб'єктів, прийняти цю точку зору або не прийняти", - сказав Володимир Макей.

Як відомо, відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як 24 листопада ВПС Туреччини збили на кордоні з Сирією російський бомбардувальник Су-24.

Анкара стверджувала, що російський літак неодноразово порушив повітряний простір Анкари за кілька хвилин. Москва ці звинувачення відкидала. 

З 1 січня Росія ввела заборону на поставки низки видів турецької сільгосппродукції і заборонила роботу турецьких компаній в деяких галузях РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-