Іран запустив ракети біля американського авіаносця - ЗМІ

Іран запустив ракети біля американського авіаносця - ЗМІ

Укрінформ
Іран здійснив провокаційні та небезпечні запуски ракет у безпосередній близкості до американського авіаносця «Гаррі Трумен».

Про повідомляє телеканал NBC News з посиланням на американських чиновників.

«В суботу (26 грудня – ред.), в Ормузькій протоці підрозділи військово-морських сил Ірану провели навчальні стрільби некерованими ракетами на відстані 1500 ярдів (1,37 км – ред.) від авіаносця США, що перебував у районі», - повідомили чиновники.

За даними джерел, кораблі США перебували «у міжнародно визнаній смузі морського руху», не порушуючи територіальні води будь-якої країни.

Чиновники припускають, що іранці «явно не мали наміру» влучити в корабель, але їхні дії були «надмірно провокаційними і небезпечними».

Як відомо, американський авіаносець «Гаррі Трумен» бере участь у нанесенні ударів по позиціях «Ісламської держави». Для цього команда авіаносця і його авіакрило взаємодіють з французькими збройними силами, представленими атомним авіаносцем «Шарль де Голль».

Ормузька протока - вузька, стратегічно важлива протока, що з'єднує Оманську затоку на південному сході з Перською затокою на південному заході. Північне узбережжя належить Ірану, а південне - Об'єднаним Арабським Еміратам і Мусандам, ексклаву Омана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-