Екс-посол РП в Україні відповідатиме за східну політику в МЗС Польщі

Екс-посол РП в Україні відповідатиме за східну політику в МЗС Польщі

Укрінформ
Екс-посол Польщі в Україні Марек Зьолковський відповідатиме в МЗС країни за напрям східної політики та політики безпеки.

Про це інформує МЗС Польщі, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Заступником міністра, відповідальним в міністерстві закордонних справ за справи східної політики і безпеки став Марек Зьолковський. Голова Ради міністрів Беата Шидло підписала призначення 22 грудня 2015 року”, - йдеться в заяві МЗС РП.

Зьолковський закінчив філософський факультет Варшавського університету.

Дипломатичну кар'єру він розпочав в 1991 році. Упродовж 1992-1996 років Зьолковський був засутпником посла Польщі в Білорусі, з 1997 по 2001 роки працював заступником директора департаменту Східної Європи. З 2001 по 2005 роки він був послом Польщі в Україні, а після цього працював в департаментах політики безпеки, а також співпраці  та розвитку. З 2012 року Зьолковський був польським послом в Кенії та дев’яти країнах східної Африки.

Дипломат написав ряд публікацій на українську та білоруську тематики. В 2008 році він опублікував книгу “Проект Україна”. Зьолковський нагороджений українською державною нагородою – орденом Ярослава Мудрого V ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-