У Пекіні оголошено найвищий рівень тривоги

У Пекіні оголошено найвищий рівень тривоги

Укрінформ
У Пекіні оголошено навищий - "червоний" - рівень тривоги через смог. Міська влада віддала розпорядження про закриття всіх шкіл і фабрик, а також про обмеження руху приватних автівок.

Як передає DW, в один день дозволено рух машин з парним, в іншій - з непарним закінченням номерного знака.

Вранці 19 грудня концентрація шкідливих речовин у повітрі досягла 260 мікрограмів на кубічний метр, у другій половині дня показники знизилися до 140 мкг/м3. Через густий смог значно обмежена видимість, жителі міста носять дихальні маски. Підвищений рівень тривоги діятиме до 22 грудня.

Вперше після введення в 2013 році чотирирівневої системи кольору тривожних сповіщень "червоний" рівень тривоги з-за смогу був оголошений в Пекіні 7 грудня, через три дні його скасували. На початку місяця рівень забруднення повітря в місті сягав 600 мкг/м3, а в передмістях - навіть 900 мкг/м3 при тому, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає безпечним для здоров'я людини рівнем 25 мкг/м3.

Велика частина смогу приходить у Пекін з сусідніх індустріальних регіонів, що ускладнює боротьбу з забрудненням атмосфери у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-