Міністр оборони Франції їде в Москву говорити про ІДІЛ

Міністр оборони Франції їде в Москву говорити про ІДІЛ

Укрінформ
Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан вперше за останні майже два роки готується у неділю, 20 грудня, здійснити візит до Російської Федерації для обговорення питань координації дій у боротьбі проти терористичного угруповання «Ісламська держава» на території Сирії та Іраку.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про візит очільника оборонного відомства до РФ, перший з моменту припинення військової співпраці між Францією та Росією через анексію Криму, у четвер заявив офіційний представник міністерства П'єр Бейль.

«Цей візит слугуватиме приводом для обговорення способів координації у боротьбі з ІДІЛ («Ісламською державою»)», - лаконічно заявив речник міністерства.

Нагадаємо, що 22 березня 2014 року Франція вирішила призупинити більшу частину військової співпраці з Росією, в тому числі обмін візитами та проведення спільних навчань у зв'язку з анексією Криму. «Ми ухвалили рішення призупинити більшу частину військового співробітництва, яке ми мали з Росією. Не може бути виправдана і не засуджена військова анексія Криму і продовжена співпраця», - говорив два роки тому Ле Дріан. Франція в односторонньому порядку скасувала обміни штабами та спільні військові навчання своїх підрозділів разом з російськими, які були заплановані до проведення у квітні. Подібне рішення також ухвалили усі країни НАТО. Крім того, Франція зупинила і військово-технічну співпрацю з РФ, а згодом відмовилася постачати Москві бойові кораблі «Містралі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-