Агресивні плани Путіна не завершуються на українських кордонах – президент СКУ

Агресивні плани Путіна не завершуються на українських кордонах – президент СКУ

Укрінформ
Західні партнери повинні чітко усвідомлювати, що плани Росії загрожують усій Європі, а відтак Україні необхідно надати допомогу для зупинення агресора. 

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій у рамках свого візиту до керівних інституцій Євросоюзу і НАТО у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наша головна мета візиту до Брюсселя – переконувати в Євросоюзі і НАТО, що події в Україні не є виключно українською кризою, а це є міжнародною загрозою з огляду на агресію Росії. Ми намагаємося переконати, що це є в інтересах європейських країн допомогти сьогодні Україні захистити свої кордони і стримати агресорські плани президента Росії ще на українсько-російському кордоні», - наголосив президент Світового конгресу українців.

Чолій також зазначив, що під час зустрічей з європейськими політиками неодмінно порушується питання про те, що агресивні плани Росії не завершуються на східних регіонах України та в Криму, а головною метою Кремля є відновлення держави у межах колишнього СРСР, а можливо, й далі.

«Президент Росії порушив міжнародне право і став загрозою стабільності і миру у світі. Ми закликаємо наших західних партнерів, щоб питання санкцій проти Москви було чітко визначено, і щоб їхня дія не була обмежена часовими рамками, а залежала від чіткого виконання Мінських домовленостей та відновлення повної територіальної цілісності України, включаючи Крим», - також заявив Чолій.

Окрім цього, додав він, важливим питанням у фокусі міжнародної дипломатії залишається сприяння надання Україні зброї для захисту своїх кордонів та відбиття російської агресії, а також надання гуманітарної допомоги українцям, які постраждали від розв’язаної Росією війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-