МОМ просить $254 мільйони на сирійських біженців

МОМ просить $254 мільйони на сирійських біженців

Укрінформ
Міжнародна організація міграції просить наступного року бюджет на сирійських біженців у розмірі більш як 254 млн дол.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у штаб-квартирі організації.

«МОМ просить у міжнародного співтовариства 254 млн 332 тис. 199 дол. у 2016 році у рамках Плану гуманітарного реагування і Регіонального плану щодо біженців і стійкості, старт яким було дано цього тижня в Женеві як частині Гуманітарного призову-2016», - поінформували в МОМ.

Зокрема, майже 150 млн дол. передбачається використати для підтримки людей, надання їм притулку, медикаментів і можливостей освіти, а також на інші програми в Сирії, понад 45 млн - у Лівані, більш як 28 млн - у Туреччині, майже 20 з половиною мільйонів - в Іраку, 7,5 млн - в Йорданії і 3,6 млн - у Єгипті.

Загалом наступного року, за оцінками, знадобиться 8 млрд дол. для забезпечення потреб 13,5 млн людей у Сирії, а також 4,7 млн сирійських біженців, 4 млн приймаючих комун на території Туреччини, Лівану, Йорданії, Іраку і Єгипту.

У МОМ зазначають, що через 5 років після початку збройного конфлікту в Сирії ситуація в країні продовжує погіршуватися. Гуманітарної допомоги потребують близько 13,5 млн осіб, з яких 6,5 млн вважаються тимчасово переміщеними особами. Більш як 5 млн осіб живуть у важкодоступних районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-