Обама сказав, чого чекати від Кремля в Сирії

Обама сказав, чого чекати від Кремля в Сирії

Укрінформ
Президент США Барак Обама вважає, що російська сторона ближчим часом не змінить своєї стратегії в Сирії та продовжить підтримувати диктаторський режим Асада.

Про це він зазначив у вівторок під час прес-конференції в Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я не очікую, що ви побачите розворот на 180 градусів їхньої (російської. – Ред.) стратегії", - зауважив Обама, додавши, що росіяни впродовж багатьох років докладали зусиль на утримання Асада при владі.

Президент США також визнав, що присутність росіян в Сирії зараз має на меті подальшу підтримку сирійського лідера. "Поки вони перебувають у союзницьких відносинах з режимом, багато військових зусиль РФ продовжують бути спрямовані проти груп опозиції, які, в кінцевому рахунку, стануть частиною інклюзивного уряду, який ми підтримуємо", - зазначив Обама.

Водночас американський президент зазначив, що не сподівається на різку зміну поведінки Москви в Сирії прямо завтра, "цього не буде і впродовж найближчих кількох тижнів". Але, ситуація згодом зміниться, переконаний глава Білого дому.

За його словами, вже зараз можна побачити поступове припинення вогню в деяких частинах Сирії, що "звільняє угруповання опозиції від ударів з боку Росії".

При цьому президент США висловив сподівання на успіх Віденського процесу, який дозволить нормалізувати ситуацію в Сирії та забезпечити припинення вогню. Втім, за його словами, розбіжності в поглядах Вашингтона і Москви продовжують полягати в тому, чи має піти Асад.

Обама вкотре наголосив, що ситуація в Сирії не може бути врегульована військовим шляхом. Він також висловив переконання, що Путіну також немає вигоди "просто загрузнути в безрезультатному і паралізуючому громадянському конфлікті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-