Асад та опозиція домовляються про перемир’я в Сирії – ЗМІ

Асад та опозиція домовляються про перемир’я в Сирії – ЗМІ

Укрінформ
У Сирії, ймовірно, проводяться переговори між урядовими військами та опозицією про введення режиму припинення вогню у районі Східна Гута.

Як повідомляє DW, можливими посередниками є Росія чи Іран.

За інформацією, яку AFP повідомив глава Сирійської спостережної групи з прав людини Рамі Абдель Рахман, сирійська опозиція та представники урядових військ Сирії вперше з часу початку конфлікту вступили в перемовини, метою яких є укладення двотижневого режиму припинення вогню у районі Східна Гута, розташованому на схід від Дамаска.

За його словами, якщо переговори, посередництво в яких, можливо, взяли на себе Росія або Іран, будуть успішними, то перемир'я може бути оголошено уже в четвер, 19 листопада, та триватиме 15 діб.

Як передає DW, цю інформацію агенції AFP підтвердив представник сил безпеки Сирії. "Наші союзники з Росії грають безпосередню роль у налагодженні контактів з тими, хто представляє озброєні групи", - пояснив він.

Нагадаємо, нещодавно у Відні провідні дипломати з 17-ти країн, у тому числі США, Німеччини та Росії, провели зустріч, під час якої була вироблена "дорожня карта" з подолання громадянської війни у Сирії. Вона включала створення перехідного уряду та проведення нових виборів протягом 18-ти місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-