Спікер Палати представників закликав не приймати біженців із Сирії

Спікер Палати представників закликав не приймати біженців із Сирії

Укрінформ
Спікер Палати представників Конгресу США, республіканець Пол Раян закликав зупинити програму прийняття у США біженців із Сирії з міркувань безпеки після терактів у Парижі.

Про це пише «Радіо Свобода».

«Наша держава завжди радо вітала прибульців, але ми не можемо дозволити терористам скористатися з нашої співчутливості», - заявив він.

За словами Раяна, стосовно прийняття сирійців настав час «узяти паузу в цьому конкретному аспекті програми щодо біженців, щоб переконатися, що до лав біженців не намагатимуться проникнути терористи».

Спікер додав, що Палата представників найближчим часом збирається розглянути законодавчі зміни, що будуть стосуватися цієї програми, але не уточнив, які саме.

Нагадаємо: 15 і 16 вересня губернатори близько половини штатів США виступили за тимчасове зупинення програми прийняття біженців із Сирії й заявили, що докладуть усіх зусиль, щоб не допустити поселення таких біженців у своїх штатах.

Сполучені Штати Америки досі прийняли лише ледь більше як дві тисячі біженців із Сирії, але в адміністрації президента-демократа Барака Обами кажуть, що впродовж цього фінансового року, який триватиме до 1 жовтня 2016-го, приймуть іще 10 тисяч. При цьому урядовці запевняють, що серед претендентів на статус біженця у США вихідці з Сирії проходять найсуворіші можливі перевірки, щоб гарантувати, що серед них не опиняться бойовики-ісламісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-