Держдеп: Росія попередньо узгодила свій ракетний удар у Сирії

Держдеп: Росія попередньо узгодила свій ракетний удар у Сирії

Укрінформ
Державний департамент США офіційно підтвердив, що російська сторона попередила міжнародну коаліцію про нанесення удару крилатими ракетами по об'єктах у Сирії минулої ночі.

З відповідною заявою виступив у вівторок речник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали повідомлення (з російського боку – ред.) про це перед тим, як був здійснений удар", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він уточнив, що це "було зроблено у відповідності до протоколу безпеки, узгодженого з Росією в жовтні". За його словами, попередження про подібні удари є частиною процесу деконфліктизації, спрямованого на уникнення непорозумінь та захисту персоналу, який бере участь в повітряних операціях.

"Коаліція була попереджена щодо намірів Росії застосувати крилаті ракети, так само як і координати пуску, отже ми могли стежити за ракетами щоб забезпечити безпечний поділ повітряного простору", - зауважив Тонер.

Представник держдепу також прокоментував заяву російської сторони про подальше застосування дальньої авіації для нанесення авіаударів по цілях у Сирії.

Так, за словами Тонера, Сполучені Штати хотіли би бачити, що ці удари будуть спрямовані проти ІДІЛ та при їх здійсненні враховувалась потреба зменшення втрат серед цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-