США мають намір вдарити «в ядро» ІДІЛ

США мають намір вдарити «в ядро» ІДІЛ

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що впродовж наступних тижнів тиск на ІДІЛ зростатиме.

З такою заявою він виступив після зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Після атак в Лівані, після того, що сталося в Єгипті, в турецькій Анкарі, після останніх нападів у Парижі, ми мусимо активізувати наші зусилля, щоб вдарити в їхнє (ІДІЛ – ред.) ядро, де у них відбувається планування, а також, безумовно, приділити більшу увагу пересуванню людей через кордони", - наголосив глава Держдепартаменту США.

Як підкреслив Керрі, рівень співпраці між США і союзниками, зокрема, Францією просто не може бути вищим.

"Ми домовилися більше обмінюватися інформацією, і я переконаний, що впродовж наступних тижнів ІДІЛ відчуватиме ще більший тиск", - заявив він.

Водночас, держсекретар США підкреслив, що екстремісти за останні тижні зазнали серйозної поразки. "Ми (міжнародна коаліція – ред.) взяли під контроль велику територію; ІДІЛ має меншу територію", - зауважив він. Крім того, за його словами, були знищені лідери "Ісламської держави", звільнені значні громади.

Керрі ще раз підкреслив, що президент Обама не полишив наміру відвідати Париж наприкінці листопада для участі в Саміті з питань клімату. "Я думаю, важливою заявою для світу буде те, що ніхто не зупинить справу світової спільноти, і, звичайно, це не під силу зробити мерзенним та боягузливим актам терору", - наголосив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-