Росія вперше завдала удару по Сирії з підводного човна - ЗМІ

Росія вперше завдала удару по Сирії з підводного човна - ЗМІ

Укрінформ
РФ завдала ударів по сирійському місту Ракка крилатими ракетами «Калібр» з підводного човна в Середземному морі.

Про це повідомляє РБК.

«Російський дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону», що здійснює перехід з Північного флоту до Новоросійська, завдала зі східної частини Середземного моря ударів крилатими ракетами «Калібр» по цілях в околицях сирійського міста Ракка, столиці забороненої в Росії «Ісламської держави», - розповіло РБК джерело, близьке до Міноборони РФ.

Зараз результати удару аналізують з використанням засобів повітряної і космічної розвідки. За словами співрозмовника РБК, удар здійснений після розпорядження президента Росії Володимира Путіна про посилення ударів по терористах у зв'язку з їх причетністю до катастрофи російського літака А321 в Єгипті.

Метою ударів стали тренувальні бази, штаб, склади зі зброєю та боєприпасами, пункти дислокації загонів бойовиків.

«Удар був здійснений не за настильною, а за балістичною траєкторією на висоті кількох кілометрів, щоб уникнути інцидентів через жваве судноплавство в Середземному морі. Пуск з ДПЛ «Ростов-на-Дону» став першим випадком застосування запущених з підводного човна крилатих ракет по об'єктах реального супротивника в історії збройних сил Росії», - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-