Ізраїль просить у США ще $50 мільярдів військової допомоги

Ізраїль просить у США ще $50 мільярдів військової допомоги

Укрінформ
Ізраїль просить у Сполучених Штатів збільшення військової допомоги на 5 млрд дол. щороку протягом 10 років.

Про це повідомляє Reuters

Як повідомляє агентство, Ізраїль вже надіслав запит до США з проханням збільшити військову допомогу на 5 млрд дол. з 2017 року та дав зрозуміти, що потребує більше коштів, щоб протистояти загрозам з боку Ірану після укладення міжнародної ядерної угоди. 

Конгрес та інші офіційні особи США з цього приводу зазначили, що переговори щодо нової угоди допомоги перебувають ще на ранніх стадіях, і пропозиція наразі не на тій стадії, коли б її розгляд був офіційно представлений Конгресу. 

"Спочатку вони повинні провести переговори з Білим домом", - наголосив високопоставлений представник Конгресу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху має відвідати Вашингтон для переговорів з президентом США Бараком Обамою наступного тижня, коли, ймовірно, новий пакет військової допомоги буде обговорюватися та може бути узгоджений.

Проте, за словами американського чиновника, адміністрація Обами навряд чи у повній мірі відповість на ізраїльський запит. 

Ізраїль стверджує, що звільнення Тегерана від санкцій дозволить йому збільшити підтримку бойовиків, які вороже ставляться до Ізраїлю, в Сирії, Лівані та на палестинських територіях і в інших місцях. Однак у Вашингтоні наголошують, що такі побоювання перебільшені.

Як повідомлялося раніше, президент США Барак Обама запевнив Ізраїль, що відданий безпеці цієї країни і після укладення ядерної домовленості з Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-