Правляча партія Туреччини святкує перемогу

Правляча партія Туреччини святкує перемогу

Укрінформ
Правляча партія Туреччини, представником якої є також президент Раджеп Тайїп Ердоган, отримала понад 49% голосів виборців з 97% опрацьованих бюлетенів.

Цих голосів буде достатньо, аби отримати 315 місць в парламенті з 550 та сформувати абсолютну більшість, повідомляє  турецький портал haber24.com.

"Підсумки нинішніх виборів - це перемога миру, стабільності, демократії. Питання, що нависало над майбутнім Туреччини, нарешті, вирішено. Це перемога всіх громадян нашої країни. Ми не залишимо Туреччини без уряду. Ми, не гаючи часу, приступимо до роботи", - заявив прем’єр країни, офіційний лідер правлячої партії Ахмет Давутоглу.

Він також наголосив, що найближчим часом почнеться робота над зміною конституції Туреччини та закликав опозиційні сили приєднатися до процесу. "Я закликаю всі партії, що пройшли в парламент, приступити до роботи над новою і національної конституцією ", - сказав Ердоган.

Глава уряду також вказав, що активна робота в напрямку вирішення курдського питання та боротьби з тероризмом буде продовжена.

Як повідомлялося, у неділю 1 листопада в Туреччині відбулися повторні парламентські вибори. Попередні вибори були у червні. "Партія справедливості і розвитку" (АКР) набрала 40,8% голосів – у результаті правлячу коаліцію і, відповідно, уряд, парламент так і не сформував, тож президент Ердоган оголосив дострокові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-