Блер умовляв Клінтон «не принижувати Каддафі» - ЗМІ

Блер умовляв Клінтон «не принижувати Каддафі» - ЗМІ

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер після початку війни у Лівії в 2011 році намагався організувати переговори США з лівійським лідером Муаммаром Каддафі.

Про це пише The Daily Mail з посиланням на листування Блера з Хілларі Клінтон, яка перебувала тоді на посаді держсекретаря США.

Так, в одному з листів Блер, який тоді був спецпредставником «близькосхідного квартету», закликає «не принижувати Каддафі», підкреслюючи, що в цьому випадку з лівійським лідером можна вести перемовини.

В іншому листі колишній прем'єр-міністр Великобританії повідомляє про спроби організувати переговори з «правою рукою» Каддафі. Йдеться, як припускає The Daily Mail, йде або про главу МЗС Лівії Мусі Кусі або про начальника розвідки Каддафі Абдуллу аль-Сенуссі.

З листування також випливає, що Блер якийсь час особисто спілкувався з Каддафі, проте потім лівійський лідер відмовився з ним розмовляти, звинувативши у зраді. Як пише Блер, звинувачення були пов'язані з тим, що він публічно заявив про необхідність Каддафі залишити свій пост.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-