Масштабні руйнування Пальміри бойовиками ІДІЛ

Масштабні руйнування Пальміри бойовиками ІДІЛ

Відео
Укрінформ
У мережі обнародувана зйомка руйнувань міста Пальміра в Сирії, які вчинили бойовики "Ісламської держави". На ній вперше зафіксовані руїни Тріумфальної арки, підірваної джихадистами 5 жовтня.

Про це передає MIGnews.

Зйомка була проведена одним з активістів організації Association for the Protection of Syrian Archaeology (Асоціація захисту сирійської археології).

Варто зазначити, що місто Пальміра зараховане до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у травні цього року.

Двадцятиметрова Тріумфальна арка була зведена в Пальмірі в епоху імператора Септимія Севера наприкінці II століття нашої ери на честь перемоги над парфянами. На її вершині було вибито ім'я імператора, який розпорядився почати будівництво.

Арку відновили в 1930 році. За планом, вона зроблена трикутною для того, щоб приховати поворот головної вулиці, оскільки римські вулиці повинні були бути прямими. Завдяки цьому прийому арка з усіх боків здається перпендикулярною вулиці древнього міста.

Як повідомлялося, у Міноборони РФ спростовують повідомлення про авіаудари, завдані російською авіацією по сирійській Пальмірі.

Раніше бойовики терористичної організації "Ісламська держава" підірвали храм Баал-Шаміна у місті Пальміра в центральній Сирії.

Храм був однією з найважливіших будівель у 2000-річному археологічному комплексі, який на даний момент контролюється бойовиками.

Фото: news.artnet.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-