Північна Корея звинувачує США у «монополізації» Радбезу ООН

Північна Корея звинувачує США у «монополізації» Радбезу ООН

Укрінформ
Рада безпеки ООН стала інструментом досягнення інтересів однієї країни, і це є найбільшою трагедією XXI століття.

Таку думку у своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН висловив міністр закордонних справ Корейської Народної Демократичної Республіки Рі Су Йонг, передає кореспондент Укрінформу.

«Найбільшою трагедією XXI століття стало те, що Радбез ООН, - могутня організація, на які лежить велика відповідальність, - стає безрозсудною, висміяною однією потужною країною», - сказав Рі Су Йонг.

За його словами, Організацією Об’єднаних Націй регулярно зловживають кілька найсильніших її членів. «Свавілля та недемократичні практики Радбезу не були виправлені, і тому ООН, як священна міжнародна організація, регулярно перетворюється кількома окремими потужними державами на монополізовану та конфронтаційну», - зазначив міністр закордонних справ Північної Кореї.

На його переконання, ООН від часу створення використовували як інструмент проти КНДР. «Протягом останніх 70 років, від самого заснування і до сьогодні, Організацією Об’єднаних Націй зловживали, перетворивши її на інструмент порушення суверенітету, гідності, миру та безпеки нашого народу», - наголосив Рі Су Йонг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-