Пентагон пропонує російським пілотам подумати про взаємну безпеку в Сирії

Пентагон пропонує російським пілотам подумати про взаємну безпеку в Сирії

Укрінформ
Пентагон і міністерство оборони Росії провели першу відеоконференцію по ситуації в Сирії, яка стосувалася взаємної безпеки військових пілотів після того, як РФ розпочала повітряні операції в цій країні.

З відповідною заявою виступив у четвер речник Пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні міністерство оборони США і представники російського оборонного відомства провели відео-конференцію для обговорення механізмів проведення безпечних повітряних операцій в Сирії",- повідомив Кук.

Це спілкування, за його словами, стало "початковим кроком, погодженим між президентами Обамою і Путіним" на початку цього тижня та стосувалася "початку повітряних операцій РФ у Сирії". Мета такого діалогу полягає, як мінімум, у підвищенні безпеки пілотів, уникненні прорахунків та попередженні дій, що можуть підвищити напругу в регіоні.

Відеоконференція тривала близько години.

Відповідаючи на уточнюючі запитання, представник Пентагону запевнив: це не означає, що Штати якимось чином виправдовують дії росіян чи підтримують їх. "Ми порушуємо питання про те, які будуть їхні подальші дії", - пояснив Кук.

Він також спростував інформацію, що Вашингтон начебто погодився передавати дані розвідки російській стороні. "У нас немає жодних планів ділитися з росіянами розвідувальними даними", - підкреслив представник Пентагону.

Крім того, він не виключив можливості, що ближчими днями відбудеться розмова на рівні міністрів оборони США і Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-