Молдова готується відібрати у Росії Кишинівський міжнародний аеропорт

Молдова готується відібрати у Росії Кишинівський міжнародний аеропорт

Укрінформ
Уряд Молдови створить робочу групу, яка вивчить законність операції по здачі у концесію російській компанії "Avia Invest" Кишинівського міжнародного аеропорту і наслідки від розірвання контракту з росіянами.

Про це заявив у Кишиневі Прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрілець, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"На оперативному засіданні уряду на підставі поданих Національним центром по боротьбі з корупцією даних, було прийнято рішення про створення робочої групи. Вона вивчить законність здачі в концесію аеропорту, реалізацію договору про оренду, а також наслідки від розірвання контракту з російською фірмою", - заявив Стрілець.

За словами глави уряду Молдови, проведене антикорупційним центром розслідування свідчить про те, що "отриманий аеропортом прибуток використовується не за призначенням, а частина коштів прямує не на інвестиції в інфраструктуру аеропорту, а на спонсорство одного з футбольних клубів Молдови". Власник останнього - мер молдавського міста Оргеєв Ілан Шор підозрюється у причетності до розкрадання більш як мільярда доларів з молдавської банківської системи.

Нагадаємо: 2013 року Кишинівський аеропорт був зданий у концесію строком на 49 років російській компанії "Avia Invest". Пізніше більшість політичних лідерів Молдови почала вимагати повернути аеропорт у власність держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-