Польща видворила російського журналіста

Укрінформ
МЗС Польщі на вимогу Агенції  внутрішньої безпеки (ABW) країни відмінило акредитацію для роботи в РП позаштатному кореспонденту російського інформагентства “Росія сьогодні” Леоніду Свірідову. Він має залишити територію країни.

Про це інформує tvn24.pl.

“Підтверджуємо, що з 24 жовтня пан Леонід Свірідов втратив право використовувати посаду закордонного кореспондента, акредитованого при МЗС”,- повідомило польське зовнішньополітичне відомство.

У свою чергу речник ABW Мацєй Карчинський поінформував, що спецслужба вислала на МЗС подання у цій справі. “Воно є таємним і не можемо з цього приводу надавати будь-яку інформацію”,- констатував він.

Гендиректор інформагентства “Росія сьогодні” Дмитро Кісельов заявив, що вимагає офіційного пояснення від МЗС Польщі з цього приводу.

“Дії польської влади можна можна інтерпретувати як такі, що ускладнюють роботу ЗМІ, що суперечить європейським принципам свободи висловлювання і розповсюдження інформації”, - підкреслив Кісельов.

Як зазначає tvn24.pl, декілька років тому МЗС Чехії не продовжило акредитації в цій країні Свірідову, а чеські ЗМІ твердили, що він був російським шпигуном.

У Польщі поки що не коментують, чи пов’язане рішення щодо російського журналіста із затриманням на минулому тижні двох громадян РП – офіцера збройних сил і юриста, які мали шпигувати на користь Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-