США: викраденням Савченко Росія довела свій зв'язок з терористами

США: викраденням Савченко Росія довела свій зв'язок з терористами

Укрінформ
Поява захопленої терористами Надії Савченко в російському слідчому ізоляторі міста Воронеж свідчить про сталий зв'язок між РФ та озброєними бойовиками, що орудують на Сході України.

Про це заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань в Сенаті США "Росія та ситуація в Україні", яке відбулося в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Порошенко, Меркель і Олланд погодилися з відсутністю прогресу у Путіна

"Те, що українська військовослужбовець, яка була взята в полон сепаратистами в районі бойових дій минулого місяця та зараз опинилася в російській в'язниці, ясно свідчить про сталі зв'язки між Росією та сепаратистами", - зазначила Нуланд, відповідаючи на запитання голови Комітету з міжнародних відносин сенатора Роберта Менендеса, який попросив надати оцінку ситуації з Надією Савченко.

"Ця справа - очевидне порушення міжнародного права та прав людини", - підкреслила Нуланд.

Читайте також: Президент розпорядився доповідати про Савченко щоденно

Як повідомляв Укрінформ, український офіцер-льотчик Надія Савченко брала участь в антитерористичній операції і 18-19 червня потрапила в полон до сепаратистів біля міста Щастя під Луганськом. Майже тиждень про її місцеперебування нічого не було відомо.

Після появи інформації про її перебування в Воронезькому ізоляторі МЗС України висловило рішучий і категоричний протест діям російської влади, звинувативши її у відкритому викраданні громадян України на території нашої держави.

Зараз українська влада, в тому числі, за допомогою міжнародної спільноти, докладають зусиль для повернення Надії Савченко в Україну.

Читайте також: «Точкові» операції спецслужб - слова і практика

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-