Україна веде діалог з американськими партнерами щодо інвестицій у власний енергоринок

Укрінформ
Розвиток національного енергетичного ринку залишається актуальним завданням для України в контексті національної безпеки та має потенційний інтерес для інвесторів і виробників зі США.

Про це йшлося під час національної презентації для американських партнерів "Український енергетичний день", яка відбулася в четвер у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Тема енергетичної безпеки України є однією з найбільш актуальних на сьогоднішньому порядку денному", - наголосив, відкриваючи зустріч, посол України в США Олександр Моцик.

Він зауважив, що нині Україна як ніколи докладає зусиль для зменшення прямої енергозалежності від Росії та зміцнення власної енергетичної безпеки. У цьому зв'язку, за його словами, "український ринок може дуже зацікавити американських інвесторів, виробників технологій та обладнання, а також розробників проектів".

Водночас, підкреслив посол, Україна має симетричний інтерес у стратегічному партнерстві з широким колом західних компаній для диверсифікації енергетичних постачальників, підвищення енергоефективності, розробки нових ресурсів, у тому числі, поновлювальних.

Представник Центру досліджень енергетики (EIR Center, Україна) Дмитро Васильєв, зі свого боку, зазначив, що "головною метою нинішньої презентації в Вашингтоні є демонстрація американським партнерам можливостей енергетичного ринку в Україні".

Він представив учасникам зустрічі, зокрема, можливості поновлюваної енергетики.

"Головний фокус ми робимо на біомасі, де нині маємо майже нульовий рівень присутності серйозних інвестицій. Зараз - найкращий момент для американських інвесторів прийти і разом з українськими фахівцями та інвесторами розвивати цей ринок", - сказав Васильєв.

Співорганізаторами "Українського енергетичного дня" в столиці США виступили Центр досліджень енергетики (EIR Center, Україна) в партнерстві з Американською радою з відновлюваної енергетики (ACORE), а також Посольство України в США. Під час заходу були представлені, зокрема, системи української енергетики й промисловості, стан сектора поновлюваних джерел енергії, а також комерційні та інвестиційні можливості України в цій галузі.

Як зазначили представники української делегації, подібні презентації є важливим інструментом для встановлення контактів з потенційними інвесторами й партнерами. Утім паралельно заплановані й двосторонні зустрічі, у тому числі з представниками Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Корпорації приватних зарубіжних інвестицій (OPIC), американського агентства USAID та інших компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-