Дружина Сущенка звернулася до першої леді Франції

Дружина Сущенка звернулася до першої леді Франції

Укрінформ
Дружина незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка попросила про допомогу у першої леді Франції Бріжит Макрон.

Про це повідомив адвокат Марк Фейгін у своєму Twitter.

"Дружина Романа Сущенка, українського журналіста, заарештованого в Москві, вже звернулася по допомогу про звільнення чоловіка до Бріжит Макрон", - написав він.

Читайте також: Пєсков не знає, отримав Путін лист від сина Сущенко

Адвокат також відзначив, що його підзахисний напередодні візиту президента РФ Володимира Путіна до Парижа звернеться до керівництва Французької Республіки з проханням порушити питання про його звільнення на переговорах з російським лідером. 

Як повідомлялося, Мосміськсуд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження тримання під вартою до 30 червня незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Раніше адвокат повідомив, що слідство дозволило Роману Сущенку зробити телефонний дзвінок до матері.

14 травня Президент України Петро Порошенко заявив, що під час останньої телефонної розмови з Путіним обговорював ситуацію із затриманням українського журналіста.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-