Пєсков не знає, чи отримав Путін листа від сина Сущенка

Пєсков не знає, чи отримав Путін листа від сина Сущенка

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пообіцяв дізнатися, чи отримував Володимир Путін листа від сина незаконно заарештованого українського журналіста Укрінформу Романа Сущенка з проханням звільнити його батька.

Про це Пєсков сказав журналістам, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка, отримав президент Росії такий лист і чи може він вплинути на долю Сущенка, пише у Фейсбуці Цимбалюк.

«Я, на жаль, не володію такою інформацією. Перший раз це чую, потрібно перевірити. Я про це не чув», - сказав Пєсков.

«Мені потрібно дізнатися, чи було таке звернення», - додав він.

Як повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін, через главу Ради з прав людини Росії Михайла Федотова він передав лист у Кремль.

17 травня 9-річний син Сущенко написав листа особисто Путіну з проханням повернути батька додому.

14 травня президент України Петро Порошенко заявив, що обговорював з Путіним питання звільнення Сущенка та інших полонених. За його словами, наслідком цих переговорів була організація зустрічі Сущенка у в'язниці з сім'єю.

ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента агентства "Укрінформ" Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, які є державною таємницею". Кримінальну справу було порушено за статтею "шпигунство".

Вчора, 18 травня, Московський міський суд визнав законним рішення Лефортовського районного суду столиці РФ про продовження арешту Сущенка до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-