Захист Сущенка готується до засідання суду щодо продовження арешту

Захист Сущенка готується до засідання суду щодо продовження арешту

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який відвідав сьогодні свого підзахисного, незаконно затриманого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, розповів про підготовку до засідання суду щодо продовження терміну утримання під вартою, яке відбудеться 26 квітня.

Про це адвокат повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Був сьогодні був у Романа Володимировича в СІЗО. Він уважно вивчав різні матеріали. Почитав новини про перший тур президентських виборів, що завершився у Франції. Але головне, звичайно, наша підготовка до завтрашнього (в середу - ред.) засідання в Лефортовського суду Москви, на якому розглянуть клопотання слідства щодо продовження терміну утримання під вартою. Воно має розпочатися о 13:00", - сказав Фейгін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, захист Сущенко буде, як і раніше, вимагати змінити запобіжний захід на домашній арешт. Також буде заявлено клопотання про затвердження в якості «громадського захисника» українського консула в Москві Геннадія Брескаленко.

Нагадаємо: власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, офіційно заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Чинний термін перебування Сущенка під вартою, визначений Лефортовським районним судом, закінчується 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-