Екс-президенту Південної Кореї пред'явили обвинувачення у корупції

Екс-президенту Південної Кореї пред'явили обвинувачення у корупції

Укрінформ
Прокуратура Сеула офіційно пред'явила обвинувачення колишньому президенту Південної Кореї Пак Кин Хе, відстороненою від влади у зв'язку з гучним корупційним скандалом. Кримінальну справу направлено до суду.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Серед обвинувачень, висунутих екс-главі держави, - хабарництво, зловживання службовими повноваженнями, незаконний тиск на бізнес і розголошення державних таємниць.

У грудні 2016 року Пак Кин Хе було оголошено імпічмент, з березня цього року її утримують у слідчому ізоляторі в передмісті Сеула.

Судовий процес має початися найближчими тижнями. Очікується, що Пак Кин Хе залишиться під вартою на час судового розгляду, який може тривати близько півроку.

Прокурори заявляють, що зібрали великий обсяг доказів провини екс-президента. Сама Пак Кин Хе більшість обвинувачень заперечує.

Як повідомлялося, раінше у пресі з'явилися повідомлення про отримання великими південнокорейськими корпораціями, у тому числі Samsung, підтримки уряду в обмін на надання великих сум грошей у фонди, створені Чхве Сун Силь.

Сама ж Пак Кин Хе, на думку слідчих, зловживала повноваженнями, діючи в інтересах фактичного глави корпорації Samsung Лі Чже Єна. Зокрема, вважають слідчі, Пак забезпечила позитивний результат урядового голосування зі злиття двох пов'язаних із Samsung компаній, хоча за офіційними прогнозами злиття мало привести до серйозних збитків.

За оцінкою особливої слідчої комісії, загалом президенту і її подрузі вдалося отримати від Samsung близько 120 млн доларів. Подібних епізодів у матеріалах розслідування кілька.

Пак Кин Хе також обвинувачують в ініціюванні складання "чорного списку" з 9473 діячів культури, які критикували південнокорейський уряд.

10 березня Конституційний суд країни усунув Пак Кин Хе від керування державою. Вперше в історії Південної Кореї суд затвердив імпічмент президента від 9 грудня, який їй оголосив парламент. Після цього Пак Кин Хе втратила президентську недоторканність та імунітет від кримінального переслідування.

І подруга президента, і фактичний глава корпорації Samsung перебувають під арештом. Загалом обвинувачення були висунуті проти 30 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-