ФБР: Немає доказів, що Обама прослуховував Трампа

ФБР: Немає доказів, що Обама прослуховував Трампа

Укрінформ
ФБР, а також Міністерство юстиції США, які проводять розслідування звинувачень нинішнього президента США Дональда Трампа на адресу адміністрації Барака Обами в начебто прослуховуванні Trump Tower під час виборів, не мають жодних підтверджень цьому.

З такою заявою виступив у понеділок під час слухань в американському Конгресі директор ФБР Джеймс Комі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що ж до твітів президента про нібито прослуховування телефонних розмов, спрямованих проти нього попередньою адміністрацією, у мене немає жодної інформації, яка підтвердила би ці твіти", - заявив директор ФБР, підкресливши, що у Бюро уважно вивчили це питання.

Крім того, він зауважив, що Міністерство юстиції "попросило його" повідомити, що і вони також не мають доказів на підтвердження звинувачень президента Трампа на адресу адміністрації Обами.

"Міністерство не має жодної інформації, яка підтримувала би ці твіти", - констатував Комі.

Водночас, він поінформував, що ФБР і Мінюст продовжують розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори у США.

"Міністерство юстиції уповноважило мене підтвердити, що ФБР в частині наших контррозвідувальних повноважень, розслідує зусилля російського уряду, спрямовані на втручання в президентські вибори 2016 року, що також охоплює розслідування будь-яких зв'язків між особами з кампанії Трампа з урядом Росії", - заявив глава ФБР.

Крім того, він зазначив, що Бюро розслідує питання, чи не було координації між президентською кампанією республіканського кандидата з російською стороною.

"Я можу пообіцяти вам, що ми слідуватимемо за фактами, куди б вони не привели", - запевнив Комі.

Фото: Rich Girard via Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-