Фейгін пояснив, чому вважає можливим обмін Сущенка на Павленка

Фейгін пояснив, чому вважає можливим обмін Сущенка на Павленка

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенко Марк Фейгін пояснив, чому вважає можливим обмін затриманого у Рівному 8 жовтня Віктора Павленка на його підзахисного.

Про це він розповів в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

"Оприлюднена мною можливість обміну Віктора Павленка на Романа Сущенка –варіант, робоча версія. Але її вже потрібно публічно обговорювати, тому що виключно конфіденційні переговори з Кремлем малопродуктивні. А з моменту арешту мого підзахисного, українського журналіста, скоро мине два місяці. Далі тягнути не можна. Тому я беру на себе озвучити таке прізвище. Що скаже Кремль?", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що поки що не знає деталей арешту і затримання Павленка. І той на відміну від відомого українського журналіста Сущенка поки не є публічною фігурою. «Проте я точно знаю, що дружина затриманого Віктора Павленка, як може, займається цим питанням. І обговорює можливості звільнення її чоловіка», - пояснив адвокат.

Як повідомлялося, журналіста Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенко під вартою. Чинний термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-