Фейгін розповів про пастку ФСБ для Сущенка

Фейгін розповів про пастку ФСБ для Сущенка

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін пояснив - проти його підзахисного ФСБ підготувала "пастку з використанням багаторічних сімейних і дружніх контактів".

Про це адвокат повідомив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Зрозуміло, що проти Романа Володимировича російськими спецслужбами велася оперативна розробка. З метою дыстати його була підготовлена пастка, причому з використанням його багаторічних сімейних і дружніх контактів", – сказав Фейгін.

При цьому він не вперше уточнює – "у справі Сущенка все настільки просто, що ніякою "бондіаною" не пахне". Більш конкретним поясненням адвокату заважає засекреченість процесу через нібито наявну в ньому "держтаємницю".

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенко утримується в СІЗО "Лефортово".

Московський суд арештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Раніше Фейгін повідомив, що 27 жовтня в московському міському суді відбудеться засідання з розгляду апеляційної скарги захисту щодо запобіжного заходу для Сущенка.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте незабаром часом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-