Гальперін підтвердив, що носитиме Сущенку передачі

Гальперін підтвердив, що носитиме Сущенку передачі

Укрінформ
Російський опозиційний політик Марк Гальперін підтвердив, що він і його друзі активісти займатимуться передачею посилок для журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують у СІЗО "Лефортово" у Москві.

Про це Гальперін сказав кореспондентові Укрінформу.

"Так, можу підтвердити, що московські активісти не побояться у цій ситуації допомогти з передачами для Романа Сущенка, щоб у нього ні в чому не було потреби в ув'язненні", - сказав Гальперін.

Раніше український журналіст у Москві Роман Цимбалюк,  який зробив Роману Сущенку першу передачу, повідомляв, що росіяни бояться носити передачі обвинуваченим за такими важкими звинуваченнями, як "шпигунство". 

При цьому адвокат Марк Фейгін порадив зв'язуватися з питання організації передач для Романа Сущенка з Марком Гальперіним. Гальперін - відомий у Росії громадський активіст, політик, організатор руху "За зміну влади". 

Власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня й звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності". Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

У п'ятницю, о 14.30, власному кореспондентові Укрінформу Роману Сущенку буде пред'явлено звинувачення. З моменту арешту до Сущенка не було допущено консула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-