Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

#FreeSushchenko: Шовіністична гра в людські долі

#FreeSushchenko: Шовіністична гра в людські долі

Блоги
Укрінформ
Український етнос активно демонізується і перетворюється на найбільш запеклого ворога «русского мира»

            Нещодавно всьому світу стало відомо про утримання українського журналіста Романа Сущенка в московському СІЗО «Лефортово». Російська сторона пояснює свої мотиви тим, що затриманий є працівником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У черговий раз весь світ став свідком повної неадекватності Кремля, який вирішив продовжувати використання старих радянських прийомів, а саме – вигадувати різного роду «шпигунів», «диверсантів» і т. д.

            За своєю сутністю затримання Романа Сущенка є традиційним елементом російського «полювання на відьом», яке розпочалося ще з 2014 року. На даний момент українці в очах «зомбованої» громадськості РФ є ворогами і чи не найбільшим злом. Відповідно, можна зробити висновок, що Романа Сущенка, як і ряд інших наших співвітчизників, було затримано виключно на підставі національної приналежності, а не через скоєння реального злочину. Фактично цими діями Москва відтворює не лише радянську практику, а й вдається до певних елементів шовінізму, оскільки український етнос активно демонізується і перетворюється на найбільш запеклого ворога «русского мира».

            Зрозуміло, що таке гучне затримання розраховане не лише на «власного споживача», а й має зовнішньополітичний аспект. У даному випадку можна говорити про чергову провокацію Кремля, як і за ситуації з так званою «диверсією» у Криму. Фактично Росія цією подією намагається не стільки дискредитувати Україну (хіба що в очах своїх громадян), скільки створити черговий привід для ведення торгів та досягнення певних домовленостей на свою користь. Також варто вести мову про своєрідне залякування, спрямоване на зменшення кількості українців, які відвідують РФ, оскільки вони є «неблагонадійним елементом». Схожий процес мав місце у Криму, де свідомо створювалися несприятливі умови для цілої низки наших співвітчизників.

            Таким чином, Кремль в черговий раз продемонстрував ірраціональність та відверто варварський характер своїх дій. Москва цинічно використовує українських громадян у власних політичних іграх, перетворюючись на своєрідну державу-терориста. Тому на фоні всіх останніх дій Росії на міжнародній арені питанням недалекого часу є її остаточний перехід в ряд країн-ізгоїв. 

Руслан Сольвар
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-