Миколаїв перероблятиме будівельне сміття у співпраці з японською компанією

Миколаїв перероблятиме будівельне сміття у співпраці з японською компанією

Укрінформ
Японська агенція міжнародного співробітництва (JICA) співпрацюватиме з Миколаєвом у переробці будівельного сміття, яке утворюється внаслідок обстрілів.

Про це на брифінгу повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«JICA погодилася співпрацювати з Миколаєвом у плані переробки будівельних відходів. Ми вже отримали в межах цього проєкту техніку на один мільйон євро, зараз вирішується питання про додаткове обладнання для переробки будівельного сміття, зокрема того, яке залишається після обстрілів», - розповів Сєнкевич.

Він уточнив, що проєктом управлятиме міська влада. Зараз триває робота над організацією спеціального майданчика при одному з комунальних підприємств, де буде розміщено це обладнання.

Читайте також: У Миколаєві розробляють проєкти відновлення у межах «блакитної» економіки

Проєкт передбачає розбирання і переробку зруйнованих конструкцій не лише у Миколаєві, а й на прилеглій території та навіть у Херсонській області. З метою безпеки наразі його деталі не розголошуються.

Крім того, додав Сєнкевич, місто буде шукати фінансування і для зведення асфальтового заводу, який вироблятиме з відходів матеріал для будівництва доріг.

Як повідомлялося, Миколаїв працює з іноземними партнерами над тим, щоб як найскоріше поновити централізоване водопостачання, а також розвивати інвестиційне співробітництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-