На Миколаївщині побудували новий міст

На Миколаївщині побудували новий міст

Фото
Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України завершило роботи з будівництва моста довжиною 109 метрів, який зʼєднує громади Миколаївського та Вознесенського районів області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агентства у Фейсбуці.

Зазначається, що потреба в побудові нової споруди виникла через те, що старий міст, зведений ще в 1958 році, востаннє ремонтуватися 35 років тому та перебував у аварійному стані. Крім цього, він розташовувався на горизонтальній кривій радіусом 100 м, що призводило до великої кількості ДТП.

Відтак, у межах реконструкції автомобільної дороги Н-24 Благовіщенське – Миколаїв було проведено роботи зі спрямлення дороги й зміни положення й місця моста. Також на новому мосту додали смугу на підйом.

Читайте також: На Чернігівщині монтують третій міст від французької гуманітарної місії

Будівельники виконали роботи з армування і бетонування конструкції мосту, влаштували залізобетонні балки й плити. На підходах до мостової конструкції укріпили насип, основу було посилено бутовим каменем та щебенем різної фракції, влаштовано геотекстиль та георешітку, виконано роботи по стабілізації земляного полотна.

Окрім цього, влаштували три шари асфальтобетонного покриття, встановили сходи, барʼєрну та перильне огородження, облаштували пішохідні доріжки, зупинку громадського транспорту, влаштували водовідведення, дорожні знаки, нанесли розмітку. Освітлення моста здійснюватиметься із застосуванням енергоощадних світильників.

Планувалось, що наявний міст через річку Гнилий Єланець після завершення робіт просто розберуть, але споруда до цього не достояла: через військову агресію росії міст було зруйновано.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2023 року дорожники відновили у Київській області міст через річку Здвиж. Він знаходиться на ділянці дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-