Казахський бізнес допомагає Україні відновлювати зруйновані обстрілами соціальні та енергооб'єкти

Казахський бізнес допомагає Україні відновлювати зруйновані обстрілами соціальні та енергооб'єкти

Фото
Укрінформ
Казахський бізнес допомагає відновлювати зруйновані обстрілами соціальні та енергетичні об’єкти в українських містах.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів народний депутат, голова міжпарламентської групи дружби «Україна — Казахстан» Сергій Нагорняк, коментуючи відкриття відбудованої за підтримки казахського холдингу BІ-Group лікарні у Миколаєві.

«Казахський бізнес активно долучився до допомоги Україні — це і гуманітарна сфера, і сфера енергетики. Я хочу подякувати дружньому казахському народу, а також Надзвичайному і Повноважному послу Казахстану в Україні Дархану Калєтаєву за сприяння в реалізації проєктів між нашими країнами та залученні казахських інвесторів у цей складний час. Відновлення відділення лікарні у Миколаєві стало можливим завдяки підтримці мецената і бізнесмена Айдина Рахімбаєва та компанії BI Group, які вже надавали посильну допомогу Україні», — сказав народний депутат.

Казахський бізнес допомагає Україні відновлювати зруйновані обстрілами соціальні та енергооб'єкти / Фото: пресслужба нардепа Сергія Нагорняка

За його словами, це ті реальні і потужні кроки, які допомагають Україні не лише зберігати стійкість, але й відновлювати соціальну інфраструктуру навіть у воєнний час.

Читайте також: Ляшко відвідав зруйнований травмпункт у Миколаєві, який відбудовує казахстанський бізнес

Наприкінці 2022 року казахська група компаній «Кусто Груп» (власники Даулет Нуржанов, Єркін Татишев, Канат Копбаєв) закупила в Туреччині власним коштом 41 генератор великої потужності (на пів мільйона доларів), які були передані до українських лікарень.

«У квітні цього року Айдин Рахімбаєв закупив вісім великих генераторів для дитячих лікарень та задонатив 200 тисяч доларів для United24, коли гурт Tvorchi оголосив збір 10 мільйонів гривень на закупівлю інкубаторів для порятунку передчасно народжених дітей, покривши близько 75% збору. Окрім того, ми разом з Даулетом Нуржановим заснували проєкт «Юрти незламності», де взимку надавалась велика кількість допомоги людям», - зазначив Нагорняк.

Він також зауважив, що холдинг BІ-Group є провідною будівельною компанією Казахстану, тому для нас важливо й те, що українські підприємства отримують досвід з відновлення об’єктів від закордонних партнерів, для найякіснішого виконання таких важливих робіт.

«Ми будемо й надалі вести перемовини з казахськими партнерами для подальшого розвитку співпраці», — запевнив народний депутат.

Як повідомлялося, у Миколаєві відкрили відбудоване після російського обстрілу травматологічне відділення лікарні швидкої медичної допомоги. Проєкт реалізовано за фінансової підтримки казахського холдингу BІ-Group та завдяки роботі міжпарламентської групи дружби "Україна — Казахстан" під головуванням народного депутата Сергія Нагорняка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-