Моршину надали статус курорту державного значення

Моршину надали статус курорту державного значення

Укрінформ
Верховна Рада України підтримала законопроєкт про надання Моршину статусу курорту державного значення.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Це визначна подія для Львівщини, адже Моршин став першим курортом державного значення у нашій області. Питання про надання йому такого статусу Львівська ОДА підняла понад 4,5 роки тому та послідовно відстоювала впродовж усього цього часу», - написав Козицький.

Він зазначив, що мінеральні природні лікувальні води Моршинського родовища унікальні. Порівняно з мінеральними водами європейських країн, які за хімічним складом близькі до моршинської ропи, води з Моршина мають у кілька разів більшу мінералізацію.

Читайте також: У Львові восени відкриється офіс ЮНЕСКО

«Моршин є чудовим місцем для оздоровлення, реабілітації та відпочинку. Але курорт потребує залучення інвесторів для того, щоб оживити інфраструктуру санаторно-курортного і відпочинкового комплексу для надання першокласного сервісу. Будемо працювати у цьому напрямі», - додав начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, окрім Моршина, на Львівщині є інші курорти, які претендують на статус курортів державного значення. Трускавець подав документи на отримання статусу курорту державного значення у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-