Табір «Артек-Буковель» прийме вихованців дитбудинків Херсонщини – Зеленська

Табір «Артек-Буковель» прийме вихованців дитбудинків Херсонщини – Зеленська

Укрінформ
Найближчі зміни табору «Артек-Буковель» формуватимуться з вихованців дитячих будинків сімейного типу Херсонської області, що постраждала через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Що у вас на думці?"– питає соцмережа. І вся країна вже кілька днів відповідає лише одне: "Херсон!". Його люди на дахах і його дахи над водою, його тварини на крихітних клаптиках ще сухої поверхні та загиблий зоопарк "Казкова діброва", дбайливо посаджені городи й садки під хвилями, звичне життя, знесене не стихією, а черговим російським злочином. Але Херсон не лише катастрофа. Херсон – це порятунок", – зазначила вона.

Зокрема, перша леді згадала про жінку, яка по коліно у воді виносила сусідського собаку, про човни з рятувальниками Державної служби з надзвичайних ситуацій і волонтерами з усієї країни, дрон із питною водою для хлопчика у вікні та винесених на руках літніх людей – ровесників Другої світової війни.

"Це гуманітарна допомога, зібрана жителями всіх міст та сіл країни, і оголошення: "Маю оселю для постраждалих на Херсонщині – безкоштовно!" Це життя, врятовані під російськими обстрілами попри поранення рятувальників, бо порятунок має тривати. І це мила світлина мишеняти, підібраного волонтерами на їхньому водному шляху, бо справжня допомога завжди для всіх, хто її потребує", – додала Зеленська.

Читайте також: Для жителів Херсонщини організували евакуаційні маршрути - Мінреінтеграції

Як зауважила вона, країна ще раз показує, як вміє рятувати та якими цінними українці є один для одного.

Дружина Президента наголосила, що Olena Zelenska Foundation не може стояти осторонь.

"У зоні катастрофи є дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), допомога яким є нашим пріоритетом. Тож найближчі зміни табору "Артек-Буковель" формуватимуться з дітей і ДБСТ Херсонщини. Маємо зробити все, щоб вони мали краще літо, ніж те, яке щойно побачили", — заявила перша леді.

Вона додала, що робота над допомогою триває. Також закликала долучатися міжнародні інстанції й організації, підкресливши, що, як і вся розв’язана Росією війна, руйнування Каховської ГЕС спричиняє наслідки не лише для України.

Читайте також: Із Каховського водосховища витекло 62% його об'єму - Міндовкілля

"Що у вас на думці?" Що вода спадає. І що ми перемагаємо", — підсумувала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Ще до обіду майже вся станція опинилася під водою, відновленню вона не підлягає.

Станом на 10 червня в Херсонській області фактично підтоплені47 населених пунктів. Четверо людей загинули, ще 27 вважаються зниклими безвісти. Евакуювати із зони підтоплення вдалося 2620 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-