У Канаді провели мітинг через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС

У Канаді провели мітинг через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
У місті Едмонтон, столиці канадської провінції Альберта, пройшов мітинг у зв’язку з підривом росіянами дамби Каховської ГЕС, учасники якого закликали канадську та світову спільноту зупинити та покарати російських терористів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство в Едмонтоні. 

Зауважується, що під час протесаної акції були зібрані кошти на допомогу постраждалим від російського екоциду.

Перед учасниками мітингу виступив Генеральний консул України Олександр Данилейко. Він підкреслив, що знищення України, знищення українського народу й української землі є справжніми цілями російських окупантів, а підрив дамби Каховської ГЕС ще одне свідчення цьому. Також це ще один доказ воєнних злочинів і злочинів проти людяності на спеціальному трибуналі.

Генконсул наголосив, що це терористичний акт проти української критичної інфраструктури, техногенний та екологічний тероризм, найбільша техногенна катастрофа в Європі за останні десятиліття, черговий прояв геноциду Росії проти українців.

Генконсульство подякувало Українській національній федерації молоді в Едмонтоні (Ukrainian National Youth Federation - UNYF Edmonton) за організацію мітингу й усім, хто взяв участь у заході.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених сіл. 

Фото: Consulate General of Ukraine in Edmonton / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-