Психологічна допомога літнім людям під час війни

Психологічна допомога літнім людям під час війни

Укрінформ
14 червня,  16:00  - презентація унікального курсу надання емоційно-психологічної допомоги літнім людям під час війни під назвою: «Літні люди: життя і спілкування у буремні часи. Як допомогти літній людині подолати стрес і травму, і при цьому  не з’їхати з глузду самому».

Презентацію проводить Саша Галицький - автор курсу, ізраїльський митець, арт-терапевт, фахівець, який  допоміг сотням літніх ізраїльтян полегшити їхні психологічні проблеми та покращити якість життя.

Учасники:  Саша Галицький (Ізраїль) - художник, письменник, автор унікального курсу соціально-психологічної реабілітації людей похилого віку; Тетяна Циткін (Ізраїль) - співавторка унікального курсу соціально-психологічної реабілітації людей похилого віку, співзасновниця Музею мистецтва людей похилого віку; Юлія Гольденберг - засновниця та керівниця Всеукраїнського благодійного фонду "Заради тебе".

МодераторкаСвітлана Тяпіна.

Перекладач: Ян Приворотський.

Актуальні питання:

  • Чому нам так важко спілкуватися з літніми батьками?
  • Чому всі наші зусилля налагодити стосунки з літньою мамою чи літнім татом закінчуються сварками та взаємною напругою?
  • Що ми робимо не так?
  • Чи ця задача не має рішення?

Коротко. Саша Галицький (нар. 3 серпня 1957 року) — ізраїльський художник, письменник, автор унікального курсу соціально-психологічної реабілітації людей похилого віку за допомогою творчості, засновник Музею мистецтва людей похилого віку. Автор бестселерів «Мамо, не журись! Як навчитися спілкуватися з літніми батьками та не збожеволіти самому?» і «Не бійся! Як постарішати та не збожеволіти?».

У межах своєї презентації Олександр Галицький розповість, як ми можемо  допомогти літнім людям  подолати стреси та травми, спричинені війною і поліпшити якість життя.

Тези доповіді:

1. Як заспокоїти літніх людей та зменшити їхній стрес, коли все попереднє життя руйнується  перед очима.

2. Як подолати ПТСР і травму.

3. Як не дати почуттю провини поглинути себе, якщо доглядаєш за літньою людиною, а вона  докоряє.

4. Підходи до роботи з літньою людиною:

а) відновлення почуття власної гідності;

б) виправдання прожитого життя.

5. Як не дати літнім людям замкнутися у собі.

6. Покращення вербальної комунікації.

7. Про смерть.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу. Вхід на захід виключно за реєстрацією.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали: 

У Києві презентували курс з надання психологічної допомоги літнім людям під час війни

Ізраїльський художник та письменник Олександр Галицький презентував унікальний курс надання емоційно-психологічної допомоги літнім людям під час війни.

Презентація курсу відбулась в Пресцентрі Укрінформу.

"Ізраїль з самого початку війни допомагає Україні в різних сферах. І, зокрема, в сфері психологічної та фізичної реабілітації. Ми навіть організували таку спеціальну конференцію у Львові стосовно питань реабілітації. І сьогодні ми продовжуємо працювати в цьому напрямку. Звичайно, різні верстви населення страждають від цієї ситуації. Діти, жінки, військові, цивільні, а також люди похилого віку. І сьогодні ми поспілкуємось, як можна допомогти цим людям, і що можна зробити", - сказав присутній під час заходу посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський.

Курс має назву - «Літні люди: життя і спілкування у буремні часи. Як допомогти літній людині подолати стрес і травму, і при цьому не з’їхати з глузду самому». Він спрямований допомогти літнім людям подолати стреси та травми, спричинені війною, і поліпшити якість життя.

"Люди похилого віку відрізняються від нас, тож треба дуже обережно до них ставитися. Я дуже багато навчився у своїх учнів, одному з яких вже 102 роки", - зазначив Галицький.

За його словами, допомогти літній людині можна за допомогою шести кроків, таких як: впоратися із невирішеним конфліктом минулого, зменшити стрес, відновити почуття власної гідності, виправдати прожите життя, запобігти зануренню у себе, покращити вербальну комунікацію.

"Наше основне завдання - це зробити порядок в їхніх душах. І ми прагнемо торкнутися до кожної душі цих людей", - підкреслив Галицький.

Курс містить відповіді на такі питання: чому так важко спілкуватися з літніми батьками? чому всі наші зусилля налагодити стосунки з літньою мамою чи літнім татом закінчуються сварками та взаємною напругою? що ми робимо не так? чи ця задача не має рішення?

Олександр Галицький — ізраїльський художник та письменник, засновник Музею мистецтва людей похилого віку. Автор бестселерів «Мамо, не журись! Як навчитися спілкуватися з літніми батьками та не збожеволіти самому?» і «Не бійся! Як постарішати та не збожеволіти?».

    

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-